Dit is waarom hoofdhuidmassages je haar nog mooier doen groeien!

Hand op het hart: wie verheugt zich niet minstens evenveel op de heerlijk hoofdmassage tijdens een bezoek aan de kapper als op de prachtige nieuwe look waarmee je de deur uit gaat. Experts raden zelfs aan om jezelf regelmatig op deze kleine wellness behandeling te trakteren – omdat een hoofdhuidmassage zoveel meer doet dan je alleen maar een beetje ontspannen.

De deskundigen op het gebied van haar en hoofdhuid worden trichologen genoemd, artsen die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van de hoofdhuid, het haar en de haarwortels. Wie kan het beter weten dan zij? Regelmatige stimulatie van de hoofdhuid spieren bevordert onder meer de doorbloeding, reinigt tot diep in de poriën en verwijdert daarbij aanslag en roos. In Japan is de trend van hoofdhuidmassage niet nieuw meer: daar weten ze al lang dat de haarzakjes door een gestimuleerde bloedsomloop beter van voedingsstoffen worden voorzien.

Alleen als het haar sterk is, kan nieuw haar zich in de follikels ontwikkelen en gezond groeien, zoals verschillende studies hebben kunnen bevestigen: zij tonen aan dat regelmatige hoofdhuidmassages bewezen hebben het haar dikker en dikker te doen groeien door de cellen van de haarfollikels uit te breiden en ze te stimuleren dikkere afzonderlijke haren te vormen. Maak je geen zorgen, thuismassages hoeven niet te lijken op een professionele salonmassage. Alle kleine beetjes stimulatie helpen! 

Bij FOAMIE bijvoorbeeld hebben wij onze shampoo- en conditioner bars zo gevormd dat zij op drie punten op het hoofd terechtkomen. Op die manier masseert u automatisch uw hoofdhuid tijdens het wassen en het aanbrengen van de conditioner. Daarna gewoon met de vingers inwerken en zorgvuldig afspoelen – klaar!

 Tussen haakjes: als je mooi, vol haar wilt hebben, moet je zeker proberen stress te vermijden. Natuurlijk is dit soms gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar stress heeft wel degelijk een effect op ons haar. De kwaliteit van de haarfollikels hangt ook af van onze hormonen. Wanneer we gestresseerd zijn, produceert het lichaam meer van het hormoon cortisol, waarvan het niveau in het bloed stijgt. Bovendien verhardt en verstrakt de hoofdhuid onder stress en wordt de bloedcirculatie belemmerd. In het ergste geval kan dit alles leiden tot haaruitval of een extreem gevoelige hoofdhuid. 

Als eerste hulpmaatregel eindigen we weer met de hoofdhuidmassage: die gaat stress tegen, we ademen diep in en verminderen langzaam het stresshormoon cortisol, in plaats daarvan komen er endorfines vrij, d.w.z. gelukshormonen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de hoofdhuid ontspant en wordt soepeler. 

Een gezonde en evenwichtige hoofdhuid is daarom de basis voor mooi haar. Als we het goed verzorgen en van tijd tot tijd masseren staat ons niet minder dan een volumineuze en langdurige vriendschap te wachten. 

 

Bron: Foamie

 

 

Instagram
WhatsApp