Rimpels en anti-aging

Op een dag komt het moment dat je in de spiegel kijkt en die onmiskenbare kraaienpoot tegenkomt.
En dat ondanks een flink arsenaal aan crèmes in je nachtkast die je de eeuwige jeugd beloven. Zijn er eigenlijk middelen die wél werken tegen veroudering van de huid? Lees verder voor de anti-aging tips die daadwerkelijk een effect hebben!


Wat zijn rimpels?
Onze huid bestaat uit een netwerk van eiwitten die sterk en elastisch zijn. Daarnaast hebben ze het vermogen om vocht te binden. Veroudering is het verliezen van de elasticiteit, veerkracht en dit vochtbindende vermogen waardoor de huid droog wordt en groeven vertoont. Je kunt dit vergelijken met een elastiekje dat een tijdje in de zon ligt en verdroogt.

Verminder de schade van buitenaf.
De grootste boosdoener van huidveroudering is Uv-licht.
Daarom is de beste crème eentje die een UV factor bevat. Ook in het najaar kan een zonnige dag voor beschadiging van de huid zorgen. Is een crème te vet voor je huid? Meng het dan 1 op 1 met pure Aloë Vera gel. Dit is een niet vette gel die voedend en beschermend is voor je huid. Aloë Vera beste is al eeuwenlang een natuurlijke after sun. Daarom is het geen slecht idee om het sowieso preventief te gebruiken op zonnige dagen. Een tweede factor is make-up. De meeste make-up is niet herkenbaar voor je huid en maakt je op termijn minder mooi. Gebruik liever een natuurlijke make- up met bestanddelen zoals zuivere oliën en natuurlijke kleurpigmenten. Laat je gerust adviseren over de producten die bij jouw huid passen, want elke huid is anders.

Grondstoffen innemen.
De huid bestaat grotendeels uit type 1 collageen en elastine. Collageen is een lijmstof die je lichaam bij elkaar houdt. Het geeft stevigheid en elastine geeft elasticiteit. Door dagelijks 5 tot 10 gram puur collageenpoeder te gebruiken in bijvoorbeeld water of vruchtensap vul je je huid van binnenuit weer op waardoor ook de elastine weer beter werkt. Collageen is het allerbeste wat je maar kunt gebruiken en inname van 5 gram collageen geeft binnen een maand bijna 20% verbetering in vermindering van rimpels meer elasticiteit! Goede pure collageen komt uit vis en is bij de betere adviesdrogisterij voor een betaalbaar bedrag te verkrijgen. Overigens niet alleen je huid, maar ook je kraakbeen, bloedvaten, botten, hoornvlies en nog veel meer bestaat grotendeels uit deze lijmstof.

 

Beperk de schade van binnenuit.
Ook in ons lichaam is er continue schade door oxidatie en afvalstoffen gaande. Collageen heeft vitamine C nodig om goed te kunnen werken dus door dagelijks 500 mg vitamine C te gebruiken stimuleer je je collageenproductie sterk.
Het beste voor je huid is veel vocht, groenten en fruit. Vetten zijn heel goed zolang het gezonde vetten zijn. Vette vis, avocado en olijfolie zijn schoonheidsvoedsel. Frituur, zuivel en margarines maken je huid onrustig en vet. Deze laatsten vooral vermijden dus.

 

Conclusie.
Je kunt zelf eenvoudige dingen doen om je huid jong en soepel te houden. Goede producten hoeven niet duur te zijn want vaak is een hoge prijs marketing. Bij adviesdrogisterij De Rode Pilaren krijg je een persoonlijk advies over natuurlijke producten die je laten stralen.

Instagram
WhatsApp