Heb jij kwartelei al ontdekt?

Heb jij kwartelei al ontdekt? Jouw favoriet het hele (voor)jaar Voor snelle verlichting van allergie door pollen (hooikoorts), huisstofmijt en huisdieren.

Herken je allergie Als je allergisch bent, betekent dit dat je immuunsysteem te sterk reageert op normale stoffen. Je lichaam denkt ten onrechte dat deze stoffen gevaarlijk zijn en bestempelt ze als ‘allergenen’, waardoor het immuunsysteem in actie komt om je te beschermen. Als ‘antistof’ tegen de allergenen scheidt je lichaam het stofje histamine uit. Hierdoor is histamine verantwoordelijk voor een groot deel van de allergische klachten, zoals ontstoken slijmvliezen in bijvoorbeeld de neus en ogen, wat leidt tot de typische allergiesymptomen. Heb jij regelmatig last van deze typische allergiesymptomen:
 •  Niesbuien?
 •  Loopneus?
 •  Verstopte en jeukende neus?
 •  Jeukende en waterige ogen?
 •  Jeukend gehemelte?
Waarschijnlijk ben je dan overgevoelig voor deze allergenen:
 • Pollen of stuifmeel van grassen en bomen Pollen worden door planten gemaakt om zich voort te planten. Zodra de grassen en bomen, zoals berk, bijvoet, els, hazelaar, weegbree of zuringsoorten, in bloei zijn, komen de pollen (ofwel stuifmeel) vrij en worden deze door de wind meegevoerd. Als je buiten bent en de rondzwevende pollen komen in contact met je neus, keel of ogen, kun je een allergische reactie krijgen.
 • De uitwerpselen van de huisstofmijt De huisstofmijt is een spinachtig beestje dat je met het blote oog niet kunt zien. Ze leven met name in ‘stoffige’ omgevingen, zoals je bed, je kleding, tapijt en gordijnen, ook als je een schoon huis hebt. Van deze allergie kun je dus het hele jaar door last hebben. Als je overgevoelig bent voor huisstofmijt, reageert je immuunsysteem op de uitwerpselen van de huisstofmijt.
 • Huidschilfers van huisdieren De meeste mensen zijn allergisch voor honden of katten. Deze huisdieren laten relatief veel huidschilfers los als je ze aait of als ze door je huis lopen. Als je deze huidschilfers inademt, kun je allergische klachten krijgen.

Herken jij deze typische allergische symptomen of herken je je overgevoeligheid voor pollen, huisstofmijt of huisdieren?

Dan is kwartelei iets voor jou! Kwartelei is een natuurlijke oplossing zonder bijwerkingen als alternatief op medicatie, die snel verlichting biedt. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere ei.

Wist je dat: er verschillende namen zijn voor je allergie?

Er zijn verschillende namen voor een allergische reactie op allergene stoffen die je inademt, namelijk hooikoorts, inhalatieallergie, allergische verkoudheid en allergische rhinitis.

Kwartelei tegen allergie ontdekt in de jaren 70

Al in het begin van de jaren 70 ontdekte een Franse arts, dokter Truffier, dat boeren die kwartels (Coturnix coturnix) fokten minder last hadden van allergische rhinitis dan de rest van de bevolking in hetzelfde gebied. Hij gaf rauw kwartelei aan een brede groep van allergische patiënten (volwassenen en kinderen) en stelde een vermindering van hun symptomen vast. Zijn bevindingen waren de aanzet tot meer wetenschappelijk onderzoek naar kwartelei tegen allergie.

Goed om te weten: voeding heeft ook invloed op je allergiesymptomen

 • Via kruisreactie met voeding Pollen van bomen, gras en kruiden kunnen sterk lijken op allergenen in groenten en fruit. Dat betekent dat niet alleen bepaalde pollen, maar ook bepaalde fruitsoorten een allergische reactie kunnen opwekken. Dit heet een kruisreactie. De meest voorkomende klacht hierbij is tinteling en irritatie van mond, keel en ogen.
 • Of door histaminerijke voedingsmiddelen Sommige mensen worden gevoeliger voor allergische rhinitis als ze veel voeding eten die rijk is aan histamine. Dat zijn onder meer gefermenteerde producten zoals oude kaas, zuurkool, tempeh, koffie, chocolade, rode wijn en bier. Andere histaminerijke voedingsmiddelen zijn tomaat, spinazie, avocado, kiwi en aardbeien.

Kwartelei is onderzocht en effectief bij allergieën

Een kwartelei is een klein eitje met grijze schaal en beige spikkels, gelegd door de kwartel vogel. Het speciale aan kwartelei zijn de specifieke eiwitten die het bevat: de ovomucoïden. De ovomucoïden hebben een anti-allergische en ontstekingsremmende werking. Ze belemmeren het vrijkomen van histamine. Daarom heeft kwartelei een snelle, verlichtende werking bij overgevoeligheidsreacties. Ovomucoïden komen ook wel voor in de eieren van andere vogelsoorten, maar die in kwartelei hebben de krachtigste werking. Dat kwartelei ook daadwerkelijk de allergiesymptomen snel en effectief kan verlichten, blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. In de meest recente studie stelden de onderzoekers 43 mensen die regelmatig last hadden van allergische rhinitis bloot aan een mix van gras- en boompollen, huisstofmijt en huidschilfers van katten en honden. De ene helft kreeg tegelijkertijd 84 mg kwarteleipoeder in kauwtabletten en de andere helft een nepkauwtablet (placebo). De onderzoekers gebruikten een speciaal apparaat waarmee ze konden meten hoe vrij de deelnemers door de neus konden ademen. Daarnaast gaven de deelnemers gedurende een periode van twee uur zelf aan hoeveel last ze hadden van de bekende symptomen waaronder jeukende neus en ogen, loopneus, verstopte neus en waterige ogen, zie Afbeelding 1. De proefpersonen die kwarteleitabletten namen konden vrijer ademen en gaven aan veel minder last te hebben van de genoemde symptomen. Bovendien merkten ze al 15 minuten na inname verlichting van de symptomen en het resultaat hield 2 uur aan, zonder bijwerkingen. De onderzoekers concluderen dat de kwarteleitabletten zorgen voor een snelle en effectieve verlichting van de symptomen van allergische rhinitis.

Daarom kies je voor een voedingssupplement met kwartelei

Kwartelei is snel en effectief

Het kan na 15 minuten inname al verlichting van allergiesymptomen geven en is circa 2 uur actief. Er zijn geen andere natuurlijke middelen die zo acuut als kwartelei de allergiesymptomen verlichten. De meeste natuurlijke middelen, bijvoorbeeld scuttelaria of quercitine, werken preventief. Dat betekent dat ze alleen doeltreffend zijn als ze voortdurend of langdurig gebruikt worden.

Kwartelei is innovatief en wetenschappelijk onderzocht

De effecten van kwartelei bij de verlichting van allergiesymptomen werden met verschillende onderzoeken bij mensen bevestigd. Met andere natuurlijke middelen is (nog) geen onderzoek gedaan naar het effect op allergiesymptomen bij mensen.

Kwartelei is natuurlijk en zonder bijwerkingen

Het is een natuurlijk alternatief voor medicatie en kent geen bijwerkingen. Gangbare medicijnen bij allergische rhinitis zoals antihistaminica of neusspray met ontstekingsremmers (corticosteroïden) kunnen bijwerkingen hebben zoals vermoeidheid, duizeligheid, slapeloosheid, hoofdpijn, droog slijmvlies en lichte neusbloedingen.

Zoek je extra ondersteuning voor je immuunsysteem?

Ter aanvulling op kwartelei, dat snel verlichting van allergiesymptomen kan geven, kun je denken aan de volgende voedingsstoffen om je preventief te ondersteunen:
 • Voedingsstoffen die basisondersteuning bieden voor een goede werking van het immuunsysteem zoals vitamine C, zink, zwavel (MSM), vitamine D, multivitaminen en omega 3-vetzuren
 • Bio-actieve stoffen in planten die zowel ontstekings- als histamineremmende eigenschappen hebben, zoals curcumine (curcuma)
 • Probiotica met meerdere bacteriestammen die je darmgezondheid ondersteunen en zo in staat zijn het immuunsysteem te balanceren. Een grote diversiteit aan darmbacteriën is van belang voor een optimale werking van het immuunsysteem

Zo haal je het beste uit je kwarteleisupplement

Kies voor kauwtabletten

Kwartelei kan het best worden ingenomen in de vorm van kauw- of zuigtabletten. Het is belangrijk goed te kauwen: laat de tabletten langzaam uiteenvallen in de mond voor het doorslikken. Op deze manier komen de werkzame stoffen (ovomucoïden) langzaam vrij, wat de effectiviteit van het voedingssupplement bevordert. Kauwtabletten zijn bovendien handig om mee te nemen en makkelijk in te nemen zonder water.

IgECALM® met 0,4 mg ovomucoïden

Het voordeel van een voedingssupplement is dat het een ‘gestandaardiseerde’ hoeveelheid werkzame stof kan bevatten. Gestandaardiseerd betekent dat de hoeveelheid ovomucoïden uit kwartelei bij elke inname gelijk is. IgECALM® is een gestandaardiseerd en gepatenteerde formule van kwartelei dat rijk is aan ovomucoïden. Het IgECALM® kwarteleipoeder is zodanig gestandaardiseerd dat het per 84 mg poeder 0,4 mg ovomucoïden bevat. Deze dosering wordt gebruikt in studies, bij zowel kinderen als volwassenen.

Kwartelei met vitamine C

Een combinatie van kwartelei met vitamine C is aan te raden. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, dus je afweer, en helpt je lichaamscellen beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Zo gebruik je kwartelei op momenten dat jij het nodig hebt

 • Kwartelei werkt snel: geeft 15 minuten na inname al verlichting van allergiesymptomen
 • De verlichtende werking blijft gemiddeld 2 uur actief
 • Herhaling van inname mag indien gewenst dan ook meerdere keren per dag, om de 2 uur
 • Bij voorkeur neem je kwartelei tussen de maaltijden door
 • Kwartelei is te gebruiken vanaf de leeftijd van drie jaar

Check de pollenkalender om je supplement op tijd in huis te hebben

Een pollenkalender kan op twee manieren helpen. Als door een priktest bekend is welke pollen de allergie veroorzaken, dan kun je het type pollen opzoeken in de kalender en weet je precies wanneer je ondersteunde middelen in huis moet hebben. Als je alleen weet in welke maanden je het meeste last hebt van hooikoortsverschijnselen, weet je al wanneer je klachten beginnen en je je natuurlijke oplossing in huis moet hebben.

Bron:

Orthica.nl

Instagram
WhatsApp