Kleuren met Henna || Tips & Tricks ||

Kleuren met hennapoeder | hoe doe je dat?

Steeds meer mensen willen hun haar op een natuurlijke manier gaan kleuren. Met Hennaplus Colour Powder ben je verzekerd van een 100% natuurlijk product. Dit hennapoeder is zuiver en er zijn geen synthetische toevoegingen gedaan.
Kleur je je haar met henna, dan zul je versteld staan van het prachtige, glanzende effect dat de behandeling op je haar heeft. Naast het kleuren versterkt het je haar, geeft het je haar extra body, volume en stevigheid. Ook is Colour Powder de beste keuze in het geval van een gevoelige hoofdhuid of bij dun of futloos haar.

Wat is henna?

Henna is een plant. De Lawsonia inermis is de plant waarvan de bladeren worden gedroogd en vermalen. Dit plantpoeder bevat rode kleurmoleculen. Onze Hennaplus poeders zijn samengesteld uit poeders van meerdere planten. Zo hebben we een kleurlijn kunnen ontwikkelen van 7 natuurlijke tinten. De planten die we naast de hennastruik voor deze samenstellingen gebruiken zijn:

 • Coffea canephora, een koffieplant
 • Indigofera tinctoria, behoort tot een een vlinderbloemfamilie en wordt geteeld voor de kleurstof indigo
 • Cassia angustifolia, ook een vlinderbloemige plant

De Colour Powder Golden Blond bevat naast wijnsteenzuur ook nog Emblica officinalis (amla): het zijn enkel de bessen van deze subtropische loofboom die worden gebruikt in deze Colour Powder. Alle kleurpoeders die we gebruiken voor het samenstellen van de Colour Powders zijn biologisch geteeld.

Waarom kies je voor de hennapoeders van Colour Powder?

 • Een prachtig intensief kleurresultaat met maximale glans.
 • Biologische haarkleuring.
 • Geeft het haar extra body, volume en stevigheid.
 • Houdt circa 3 maanden.
 • Geeft geen uitgroei en vervaagt geleidelijk.
 • Uitermate geschikt bij een gevoelige hoofdhuid of het kleuren van fijn en/of futloos haar.

Stap voor stap

Voorbereiding
Was je haar en kam het van tevoren goed door zodat je tijdens het kleuren geen tisten en klitten tegenkomt. In de verpakking van de Colour Powder zit al een handig kwastje en een paar plastic handschoenen. De handschoenen zijn echt nodig, want de hennakleuring geeft af aan je handen. Trek daarom ook een oud overhemd aan en bedek je schouders met een donkere handdoek. Ook op de huid langs je haargrens wil je natuurlijk geen vlekken zien. Smeer je huid in je nek, rondom je oren en je voorhoofd daarom van tevoren in met Calendula Hand & Body Balsem.
Ga je je haar zelf kleuren? Dan is het handig als je je haar vast kunt zetten met haarklemmetjes. Zo houd je je lokken gemakkelijk opzij tijdens het kleuren.

Stap 1
Meng het hennapoeder met kokend water tot een crèmige pasta. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Heb je je haar nog nooit met henna gekleurd? Dan is de geur wel even wennen. Er zit geen ammonia in, dus je hebt geen last van chemische luchtjes.
Je kunt voor verschillende effecten in plaats van water andere ingrediënten toevoegen aan je kleurpoeder. Je kunt eindeloos variëren!

 • Azijn voor extra glans,
 • Citroensap voor een lichtere fellere kleur,
 • Espresso als je juist donkerder wil kleuren,
 • Het sap van rodekool voor een paarse gloed,
 • Rode wijn voor een donkere rode twist.

Bij grijs haarHennaplus Colour Powder is geschikt voor haar dat minder dan 20% grijs is. Bij grijze haren kun je een mengsel maken: 50% Colour Powder Hazelnut + 50% Colour Powder Dark Brown met kokend water of koffie voor een kastanjebruine tint. De inwerktijd is dan ± 30 minuten. Je kunt ook een mengsel maken met Hennaplus Colour Cream. Meng bij donker haar met Hennaplus Colour Cream Brown. Het resultaat wordt minder rood. De substantie blijft wat gladder wanneer je het mengt met Colour Cream.

Stap 2
Nu kun je gaan beginnen. Zet je bovenste lokken vast met haarklemmen. Begin in je nek en werk dan lok voor lok omhoog. Verdeel het mengsel over de gehele lengte van je haar. Zorg ervoor dat je het mengsel zo heet mogelijk in je haar smeert. Je kunt tussentijds kokend water bij het papje gieten, maar je kunt je schaal ook au-bain-marie blijven verwarmen. Wikkel na het aanbrengen van de kleuring je haar in met vershoudfolie. Je kunt daar nog een warme (donkere) handdoek omheen vouwen om de warmte op je hoofd vast te houden.

Stap 3
Tijd om even te relaxen terwijl de kleuring zich hecht aan de buitenkant van je haren. De inwerktijd is afhankelijk van je eigen haarkleur en varieert van 5 tot 90 minuten. Doe daarom altijd eerst een loktest.

Stap 4
Je gaat de henna nu uitspoelen. Zoals je al hebt gemerkt is de verf modderkleurig en geeft het af. Houd hier rekening mee tijdens het uitspoelen. Je kunt je kleuring het best boven de wasbak in de keuken uitspoelen. Zo voorkom je vlekken in de badkamer. Was je haar vervolgens met een milde shampoo om alle hennapasta zorgvuldig uit te kunnen spoelen.
Geniet van je nieuwe haarkleur en heerlijk verzorgde lokken!

 

Bronnen: Thegreenchapter.nl & Hennaplus

https://shop.thegreenchapter.com/blog-kleuren-met-henna-tips

Instagram
WhatsApp