Lipblaasjes

Als zon, wind en neerslag de tere huid van de lippen beschadigen, als een verkoudheid het immuunsysteem verzwakt of het werk alle energie opslokt, hebben veel mensen last van jeukende, pijnlijke lipblaasjes. De huid van de lippen heeft vooral in de fase van het ontstaan en genezen extra verzorging en bescherming nodig.

Wat doen tegen droge lippen en lipblaasjes?

Verschillende invloeden van buitenaf kunnen de gevoelige huid van de lippen belasten. Ze drogen uit, de mondhoeken kunnen scheuren. Veel mensen kennen bovendien het gespannen gevoel in de lippen, wat soms wordt gevolgd door tintelingen. Vaak ontstaan na deze eerste tekenen blaasjes op of rond de lippen die pijn kunnen doen en kunnen openspringen.

Een hoogwaardige verzorging van de tere lippen maakt ze beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Als de huid van de lippen rijk is verzorgd, blijven de lippen soepel en scheuren ze niet. Dr. Hauschka MED Acute Lipverzorging is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de huid die snel lipblaasjes vertoont. De unieke formulering bevat een samenstelling met uitsluitend natuurlijke bestanddelen, waarbij de weldadige eigenschappen meteen merkbaar zijn. Het wondermiddel in de aangenaam verkoelende Acute Lipverzorging is het kostbare versgeperste sap van goudsbloem en zonnehoed. Beide heilzame planten staan bekend om hun ontstekingsremmende en regenererende eigenschappen. Ze worden aangevuld met verzorgende jojobaolie, een extract van antimicrobieel werkende salie en verkoelende pepermunt.

Door de huid van je gezonde lippen regelmatig te verzorgen met Acute Lipverzorging, blijven ze soepel en gezond. Wanneer de lipverzorging in een vroeg stadium wordt aangebracht, kunnen onaangename lipblaasjes worden voorkomen.

Bescherming uit het geperste sap van zonnehoed

De Acute Lipverzorging heeft haar eigenschap om lipblaasjes te voorkomen vooral te danken aan zonnehoed (Echinacea pallida). Voor de Acute Lipverzorging wordt het versgeperste sap uit de bloemen, bladeren en stengels van de vitale heilzame plant gebruikt, die alle bestanddelen bevat.

Uit onderzoek* blijkt: het geperste sap uit echinacea stopt de vermeerdering van Herpes-simplexvirussen en kan lipblaasjes voorkomen en ertegen beschermen.

*Hipper M et al.: Pharm. Ztg. 2009; 154: 1790–1792. Schneider S et al.: Planta Med 2010; 76: 265-272.

Poort tot de ziel: de lippen

De huid van de lippen is heel anders dan de huid die ons lichaam omhult. De bovenste huidlaag van de lippen is extreem dun. Ze bestaat uit slechts drie tot vijf cellagen, waar de huid van de rest van het gezicht uit zo’n 16 huidlagen bestaat. Het hoornvlies is slechts één twintigste millimeter dik. Een beschermende hydrolipidelaag en haren ontbreken. Omdat de huid van de lippen zo dun is, schijnen de bloedvaten die eronder liggen door. En zo komen lippen aan hun rode kleur. De huid van de lippen bevat geen zweet- en talgklieren en maakt geen beschermende melanine aan, die onze huid normaal bruin laat worden bij blootstelling aan zon. Daarom kan de kracht van de zon bijvoorbeeld lipblaasjes veroorzaken.

De huid van de lippen bevat wel heel veel zenuwuiteinden en bloedvaten, waarmee ze aanrakingen en temperatuurverschillen heel precies kan waarnemen. De dunne huid is de prijs voor de hoge gevoeligheid ten opzichte van invloeden van buitenaf, die tot lipblaasjes kunnen leiden. Maar ze geeft de lippen ook een hoge sensibiliteit, die kinderen al kennen. Ze tasten dingen graag af met hun mond.

Bron:

Drhauschka.nl

https://www.drhauschka.nl/blaasjes-op-lippen/

 

 

Instagram
WhatsApp