Winterproof Skincare Routine

De huid heeft als grootste orgaan van ons lichaam velen belangrijke taken, het beschermt o.a. tegen bacteriën, schimmels en virussen. Ook beschermt de huid tegen UV-stralen en milieuschade van buitenaf. Genoeg redenen om de huid goed te verzorgen. Hoe gezonder de huid is, hoe beter zij al deze taken kan uitvoeren. De huid wordt het beste verzorgd door haar te voorzien van de juiste voeding, van binnenuit én buitenaf. Als we voldoende slapen en zo gezond mogelijk eten, ligt een gezonde, stralende huid binnen handbereik. Ook zullen we de huid van buitenaf een handje moeten helpen. Earth Line kwalitatieve natuurcosmetica producten zijn ontwikkeld voor elke huidtype en elk seizoen. Hoe verzorg jij je huid deze herfst en winter? Onze schoonheidsspecialisten geven je graag 6 tips.

6 tips voor de ideale huidverzorging tijdens de wintermaanden:

1. Zuiver, verfris & stimuleer

Earth Line ultieme skincare routine start altijd met een milde en effectieve oppervlakte reiniging. Earth Line milde reinigingscrème op basis van macadamia-olie, zonnebloemolie en zoete amandelolie kan met wattenschijfjes of vingers aangebracht worden om de huid te reinigen. De crème is doormiddel van ronde bewegingen goed te verdelen over het gezicht, hals en decolleté en neemt bij het afhalen (met wattenschijfjes of water) vet, vuil, make-up en zelfs mascara mee. 

It takes two to tango.. Dat geldt ook voor Earth Line gezichtsreiniger en gezichtslotion. Er kunnen namelijk nog wat resten van de reiniger achterblijven op de huid, dit haalt de Gezichtslotion weg. Het verfrist de huid, sluit de poriën, stimuleert de bloedcirculatie en herstelt de zuurgraad van de huid. Leuk om te weten… Earth Line vitamine E Gezichtslotion bevat hydraterende ingrediënten zoals Aloë vera. In plaats van het uitdrogen van de huid, biedt het juist hydratatie.

2. Exfoliëren

Na een zonovergoten zomer kan de huid er dof en wat beschadigd uitzien. De huid kan er ook minder gezond uit zien door een opstapeling van dode huidcellen of door een toename van pigmentvlekken. Exfoliëren kan hierbij helpen. Earth Line Vitamine E Gezichtsscrub kan doormiddel van natuurlijke ingrediënten zoals abrikozenpitjes en Salix Alba schors de huid intensiever en dieper reinigen. 

Deze zachte peeling/lysing crème helpt rimpeltjes en pigmentvlekjes verminderen. Kostbare biologische Castor olie en Jojobaolie verzorgen en hydrateren de huid op natuurlijke wijze. 

3. Hydratatie

Door het winterweer kan de huid in de herfst en winter wat droger aanvoelen. Ingrediënten zoals sheabutter, amandelolie macadamia olie, aloë vera en betaïne zorgen voor vocht en voeding. Earth Line Hydro E dag- en nachtcrème is een vollere dag- en nachtcrème die op basis van deze ingrediënten de huid in de herfst en wintermaanden een hydratatie boost geeft. Tip: Breng de Hydro E als serum aan onder je dag- en nachtcrème. 

Verzorging is niet alleen belangrijk voor ons gezicht.. Ons lichaam heeft net zoals het gezicht extra hydratatie nodig. De absolute must have in de winter is Earth Line Argan Repair Huidolie. Tijdens de korte winterdagen trekken we ons toch meer naar binnen. Tijd voor meer ontspanning en herstel. Argan Repair Huidolie voor gezicht en lichaam bevat koudgeperste biologische Jojoba olie, Macadamia olie, Avocado olie, Argan olie, Calendula en vitamine E. Tip: Breng de huidolie aan na het douchen of als serum op het gezicht voor de extreem droge rijpere huid.

4. Bescherming & Activatie

Dagelijkse verzorging betekent voor Earth Line niet alleen het gezicht beschermen tegen invloeden van buitenaf, ook de kwaliteit en vitaliteit van onze planten- en kruidenextracten zijn essentieel voor een gezonde huid in balans. Alle dag- en nachtcrèmes van Earth Line bevatten koudgeperste ambachtelijke oliën, die allen één voor één een unieke werking hebben voor de huid. Door de ambachtelijke werkwijze behouden we de meest actieve en werkzame stoffen uit de plant, kruid of noot. 

Earth Line White Tea Lift Intense Repair Serum is een puur anti-rimpel concentraat die de vermoeide huid een extra boost geeft. De reden waarom de werkzame stoffen in dit product nog dieper de huid in kunnen komen, komt door liposomen gevuld met edelweiss. Deze liposomen kunnen door de huid eigen samenstelling en hun holle structuur water en actieve voedingsstoffen transporteren tot diep in de huidcellen. Vocht kan optimaal vastgehouden worden en zorgt hierdoor voor een maximale hydratatie van de huid. Het edelweiss extract neutraliseert schadelijke vrije radicalen waardoor huidveroudering en rimpels effectief aangepakt kunnen worden.

5. SPF!

Hoewel de zon steeds minder krachtig wordt in de winter, is UVA straling het hele jaar door aanwezig. UVA- stralen dringen dieper door in de huid waar het schade kan aanrichten. Ben jij op zoek naar een beginnende antirimpel crème met UVA bescherming? Kies dan voor de Earth Line Argan Repair Dag- en nachtcrème, deze rijke crème bevat een overvloed aan antioxidanten én een natuurlijke UVA beschermer: Rode Alg. 

6. Extra Winterboost voor huid en geest

Tenslotte, de huid heeft soms meer nodig. Heb je door drukte geen tijd om achterover te leunen met een maskertje op het gezicht? Helemaal niet gek, we geven je graag een tip waar je gegarandeerd blij mee zult zijn. Breng s’avonds na het reinigen van de huid niet je dag- en nachtcrème aan, maar vervang deze 2 of 3 keer per week met de Earth Line White Tea Lift Intense Gezichtsmasker. De werkzame stoffen krijgen zo de tijd om langer in te kunnen trekken. De huid zal na enkele dagen fijner aanvoelen en er verzorgd uitzien.

Bron: TheGreenchapter.nl & Earthline.nl

Instagram
WhatsApp