5 tips om te cocoonen

We worden continu geprikkeld door de wereld om ons heen. Onze sociale contacten staan dag en nacht aan. We reageren het liefst binnen een paar minuten op een whatsappbericht, en onze werkmail gaat amper uit. We raken steeds verder verwijderd van de natuur. Terwijl de natuur juist zo belangrijk voor ons is.

Wat is cocoonen?

We hebben het druk, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar af en toe is het goed om even helemaal niks te doen of te moeten. Cocoonen is jezelf even terugtrekken in een knus en gezellig huis. Alleen aandacht aan jezelf geven en relaxen. Dit klinkt makkelijker dan je denkt. We geven 5 tips om ultiem te kunnen cocoonen!

1. Neem een warme douche

Een warme douche is een goede manier om even te ontspannen. Hier is onze nieuwe Limited Edition douchecrème perfect voor! Aroma Shower Comfort is heerlijk voor de koudere dagen. Met de warme geuren van steranijs, vanille en citroen prikkel je je zintuigen. Tip: zet een douchetimer aan want anders kom je er waarschijnlijk niet meer onder vandaan.

2. Zet je favoriete muziek aan 

Net als dat geur een effect heeft op je stemming, heeft muziek dit ook. Muziek ontspant en prikkelt je hersenen. Tijdens het luisteren naar muziek maak je een gelukshormoon aan die je in een bepaalde stemming brengt. Ben je van plan om een avondje te cocoonen thuis? Zet dan een muzieklijst aan met jouw favoriete ontspanningsmuziek en kom helemaal tot rust na een drukke dag vol prikkels. 

3. Kom tot rust met 100% natuurlijke geuren

Geuren hebben effect op hoe je je voelt. Ze brengen je in een bepaalde stemming. Ben je toe aan ontspanning? Kies dan voor Zuiverende Room Spray Relaxmet de geur van lavendel. Spray hem in je opgeruimde woonkamer en plof comfortabel neer met een deken op de bank. De natuurlijke geur van lavendel werkt kalmerend en zorgt voor rust. Net alsof je door een veld vol bloeiende lavendel wandelt.

4. Duik de keuken in

Niets is lekkerder dan na een lange werkdag te genieten van een warme maaltijd, zeker als het buiten koud en fris is. Heb je iets meer tijd? Pak dan dat receptenboek uit de kast en maak dat ene recept die je altijd al wilde maken. Voor je het weet vult het huis zich met de kruidige geuren van een herfststoof die staat te sudderen op het vuur. Dit is je kans om je lekker helemaal uit te sloven in de keuken! 

5. Kruip onder een dekentje voor de buis

Een dekentje, een bak popcorn en je favoriete film. Klinkt goed toch? Leg voor de verandering ook een keer je telefoon in een andere kamer. Natuurlijk wel met het geluid uit. Zonder afleiding een filmpje kijken kan soms zo ontspannend zijn.

Bron: Weleda.nl

Instagram
WhatsApp