Rozenwater als wondermiddel voor de huid

De natuur staat in deze tijd van het jaar volop in bloei.. wist je dat er veel bloemen en planten zijn die kunnen bijdragen aan een mooie huid? Neem bijvoorbeeld kamille, tea tree of rozen.. Over de laatste soort ga ik iets vertellen. Van rozen kun je namelijk een mooi product maken. Rozenwater! Je kunt er voor kiezen om het zelf te maken of het kant en klaar te koop. Rozenwater is geschikt voor elk huidtype en dit kan het voor je betekenen:

Droge huid
Rozenwater hydrateert. Wanneer je een droge huid hebt of last hebt van een trekkerig gevoel na het reinigen kun je het gebruiken als toner. Op deze manier brengt het de PH-waarde van de huid weer in balans. 

Onzuivere/vette huid
Onzuivere huid? Rozenwater maakt de poriën kleiner en werkt anti-bacterieël waardoor puistjes geen kans meer krijgen om jouw mooie huid te verstoren. Mocht je ook littekens hebben van onzuiverheden, dan is het meteen een win-win situatie want rozenwater helpt deze te vervagen!

Gevoelige huid
Ook wanneer je een gevoelige huid hebt, kan rozenwater helpen. Het werkt verzachtend en kalmerend waardoor rode plekjes zullen verdwijnen, met een rustige huid als resultaat. Check altijd eerst de ingrediëntenlijst van een product, sommige merken gebruiken ingrediënten die een gevoelige huid kunnen irriteren.

Op welke manieren kun je rozenwater nog meer gebruiken?
Er zijn een aantal handige beauty-hacks die ik graag met je wil delen:

 • Een aftersun
  Een handige tip voor deze tijd van het jaar. De zon is het felst in de lente, waardoor je sneller kunt verbranden. Door het verfrissende en kalmerende effect van rozenwater werkt het ideaal als aftersun!
   
 • Een opfrisser
  Over verfrissend gesproken; doe een beetje rozenwater in een flesje en spray het gedurende dag een keer over je gezicht en/of lichaam voor een opfrisser. Zeker op warme dagen is dit heerlijk! 
   
 • Een settingspray
  Wanneer je make-up op aanbrengt is het de bedoeling dat het ook de hele dag blijft zitten. Hier kun je voor zorgen door een settingspray te gebruiken! Doe weer rozenwater in een flesje en spray het na het opmaken over je gezicht.
   
 • Een make-up remover
  Rozenwater reinigt de huid waardoor je het ook kunt gebruiken om je gezichts make-up te verwijderen.

Het is een multifunctioneel product wat handig is om in huis te hebben!

Bron: Puurenkracht.nl & Jacob Hooy

Instagram
WhatsApp