Weg met die eczeem

Weg met die eczeem

Jeuk, rode plekjes en zichtbare blaasjes kunnen wijzen op eczeem, een vervelend huidprobleem waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Maar hoe pak je dat aan?

Eczeem

In feite is eczeem een overkoepelende term voor huidaandoeningen waarbij je huid ontstoken raakt als reactie van je immuunsysteem. Stoffen in medicijnen, schoonmaakmiddelen, haarkleurmiddelen of andere producten met irriterende stoffen kunnen zo’n reactie uitlokken. Ze dringen door je lichaamsbarrière en resulteren in een overactief immuunsysteem.

Paspoortcontrole

Je kunt je huidbarrière vergelijken met een paspoortcontrole op een luchthaven. Om naar de vertrekhal te gaan, moeten alle items worden gecontroleerd. Stel je voor dat iemand zonder controle door de poortjes loopt met een verdachte koffer. De douane zal die persoon overmeesteren en voor verhoor meenemen. Op dezelfde manier reageert je immuunsysteem op stoffen die als onveilig worden beschouwd. Het zal aanvallen, wat zich kan uiten in eczeem.

Symptomen

De symptomen die gepaard gaan met eczeem variëren. Over het algemeen herken je het aan roodheid, jeuk, schilfers, korstjes, blaasjes en een verandering in pigment. Omdat je huidbarrière dus schade heeft opgelopen, heeft deze hulp nodig om te herstellen en eczeem te bestrijden.

Juiste producten

Daarom is actieve verzorging met de juiste producten een aanrader. De producten van de MED-lijn van Dr. Hauschka kunnen hierbij helpen. Zo versterkt de gezichtscrème je natuurlijke barrièrefunctie en helpt deze je huid beter vocht vast te houden. De intensieve crème is geschikt voor het hele lichaam en heeft ook een herstellende functie.

Persoonlijk advies

Het juiste gebruik van producten kan aanzienlijke verbetering bieden voor je eczeem. Maar er is natuurlijk geen universele oplossing. Iedere huid is anders. Bij De Rode Pilaren helpen we je graag verder. We kijken naar wat jouw huid nodig heeft en welke producten hier het beste bij kunnen helpen. Op die manier zorgen we ervoor dat je klachten snel verminderen.

Instagram
WhatsApp