Tips tegen droge en schrale lippen

Tips tegen droge en schrale lippen

Heb je last van droge of schrale lippen? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Maar wat zijn droge en schrale lippen precies? En nog belangrijker, wat kun je eraan doen? We geven je een natuurlijke oplossing. Zodat je zo snel mogelijk weer zijdezachte lippen hebt!

Wat zijn droge en schrale lippen?

Droge en schrale lippen kun je herkennen aan de kleine barstjes en scheurtjes in je lippen. Deze kleine wondjes kunnen leiden tot gevoelige of soms zelfs pijnlijke lippen. Hierdoor kan eten, drinken of praten ook lastiger gaan. Uit reactie ga je waarschijnlijk aan je lippen likken. En dat moet je juist niet doen. Maar voordat we tips geven over hoe je droge lippen kunt verhelpen, leggen we eerst uit hoe ze ontstaan.

Zo ontstaan droge en schrale lippen

Droge en schrale lippen, iedereen heeft er wel eens last van. En dat is ook niet gek. De huid van je lippen is namelijk erg kwetsbaar. Je lippen bevatten geen talgklieren en de huid is dunner dan op andere delen van je lichaam. De belangrijkste oorzaak voor droge lippen is uitdroging. Drink je niet genoeg water? Dan kan dit leiden tot droge lippen. Maar ook de blootstelling aan koude lucht, wind en de zon kan je lippen uitdrogen. Daarnaast kunnen sommige medicijnen ook voor droge en schrale lippen zorgen.

5 tips om van je droge en schrale lippen af te komen

Wil je jouw droge en schrale lippen een handje helpen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen. Hieronder onze 5 tips waarmee je op een natuurlijke manier weer zijdezachte lippen krijgt. 

1. Gebruik een natuurlijke lippenbalsem

Het is een fabeltje dat lippenbalsem je lippen uitdroogt. Als je tenminste de juiste lippenbalsem gebruikt. Gebruik een natuurlijke lippenbalsem, zonder synthetische ingrediënten. Deze schadelijke ingrediënten kunnen je lippen juist wel uitdrogen. Skin Food Lip Balm en Everon Lippenbalsem zijn beide 100% natuurlijke lippenbalsems die je lippen verzorgen en helpen herstellen.

2. Hydrateren kun je leren

Het is zowel in de zomer als tijdens de andere seizoenen belangrijk om voldoende water te drinken. Hierdoor voorkom je uitdroging en blijven je lippen met de juiste verzorging zacht en soepel.

3. Vermijd likken aan je droge lippen

Hoewel het likken aan je lippen verleidelijk kan zijn als ze droog zijn, zorgt dit juist voor meer uitdroging. Krijg je de neiging om het toch te doen? Pak dan snel Skin Food Lip Balm of Everon Lippenbalsem erbij. Jouw redders in nood bij schrale of droge lippen!

4. Exfolieer je lippen

Door je lippen te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen en blijven je lippen zacht en soepel. Gebruik hiervoor een milde scrub zoals Berken Pearl Scrub Douchcrème. Deze milde bio afbreekbare peeling maak je huid weer glad en zacht. En je kunt de scrub met een gerust hart door je doucheputje spoelen. Goed voor jou én de planeet dus!

5. Bescherm je lippen tegen de zon

Vergeet tijdens het insmeren van je gezicht je lippen niet mee te nemen. Een 100% natuurlijke zonnebrandcrème kan helpen om je lippen te beschermen tegen zonlicht.

Pijnlijke schrale lippen

Droge en schrale lippen kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er wel veel oplossingen om ze tegen te gaan. Skin Food Lip Balm en Everon Lippenbalsem helpen je droge lippen te voorkomen en herstellen. Helpen de tips niet? En blijf je last hebben van pijnlijke schrale lippen? Bezoek dan je huisarts. De huisarts kan onderzoeken of er een medische aandoening aanwezig is zoals eczeem of een allergische reactie.

Bron:
weleda.nl
weleda tips tegen droge en schrale lippen

Instagram
WhatsApp