Insectenbeten vermijden: houd ze buiten de deur

Blauwe luchten, warme zonnestralen, heerlijke temperaturen en…. insecten. In de zomer zijn insecten een stuk actiever. Over het algemeen geen probleem, totdat een wesp of steekmug het op jou gemunt heeft… Auw! Een insectenbeet is geen pretje. Hier zijn enkele manieren om jezelf te beschermen.

Blijf kalm en sla niet naar insecten

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om niet naar insecten te slaan. Bijen, wespen, hommels of hoornaars steken niet zomaar. Ze ondernemen actie als ze zich bedreigd voelen. Als je rustig blijft zitten, vliegen ze vaak vanzelf weer weg. Vaak komen ze in de buurt van jou vanwege de zoetigheid van je drankje of parfum.

Middelen om insectenbeten te voorkomen

Helaas zijn insectenbeten niet altijd te vermijden door rustig te blijven. Muggen kunnen bijvoorbeeld ook steken zonder dreiging. Gelukkig zijn er speciale middeltjes ontworpen om insecten buiten de deur te houden.

Citroenmelisse supplement

Een voorbeeld van zo’n middeltje is het citroenmelisse supplement. Het innemen van 3 maal daags 1 capsule tijdens een maaltijd met water verandert de geur van je bloed. Hierdoor wordt je bloed minder aantrekkelijk voor insecten. Bovendien vermindert het de reactie van je huid op eventuele beten. – Brandnetel – Zwarte aalbes – Panax ginseng – Citroenmelisse concentraat – Propolis – Schietwilg

Werking van kruidnagel

Naast het voedingssupplement kan kruidnagel ook helpen als natuurlijke afweer. Met de etherische kruidnagelolie van De Rode Pilaren kun je wespen, bijen en horzels verdrijven. Deze insecten verafschuwen namelijk deze geur. Plaats een bakje met de olie op een plek waar veel insecten zijn, en je zult merken dat ze steeds minder in de buurt komen, waardoor de kans op beten kleiner wordt.

BBBZZZ weg!

Je huid blijft een makkelijk doelwit voor insecten, vooral in de zomer wanneer we korte kleding dragen en meer huid tonen. Om je huid minder aantrekkelijk te maken voor deze beestjes, bieden wij ook de BBBZZZ weg-crème aan. Deze crème bevat een combinatie van citronelolie, cederolie, tea tree olie en zadelhoutolie, die de insecten afschrikken.

Middeltjes halen?

Jeuk, bultjes en eventuele allergische reacties op insectenbeten zijn dus goed te vermijden. Ben je benieuwd naar onze middeltjes? Je kunt ze vinden op onze website! Als je nog vragen hebt over de producten, kun je altijd contact met ons opnemen.

Instagram
WhatsApp