Gezichtsverzorging voor mannen

Wat is het verschil tussen de huid van een man en een vrouw?

Dat mannen en vrouwen behoorlijk van elkaar verschillen, behoeft geen verdere uitleg. Maar wist je dat ook de mannenhuid op een aantal vlakken totaal anders is dan die van een vrouw? Dit heeft vooral te maken met hormonen. Als gevolg van het mannelijke hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 20% dikker dan die van een vrouw. Ditzelfde hormoon zorgt ervoor dat de talgklieren van mannen meer talg produceren, wat maakt dat de mannenhuid ook vetter is en sneller puistjes en mee-eters zal vertonen.

Een ander belangrijk verschil tussen de huid van de man en de vrouw is de dichtheid van de collageenvezels, die zorgen voor de stevigheid van de huid. Dat maakt dat tekenen van huidveroudering zoals rimpels zich minder snel voordoen bij een man dan bij een vrouw. En toch is de mannenhuid gevoeliger dan die van een vrouw. De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor de huid sterker reageert op prikkels en ook gevoeliger is voor pijn of weersomstandigheden. Dat verklaart waarom mannen sneller verbranden in de zon dan vrouwen. Mannen hebben ook meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en de doorbloeding is sterker. Bovendien is de zweetproductie van de man groter. De huid kan dus sneller uitdrogen bij verdamping.

Speciale gezichtsverzorging voor mannen

De mannenhuid heeft een grovere poriënstructuur, is vetter, is sterker verhoornd en vertoont een baardgroei in het gezicht. Mannen hebben dus andere behoeften wat huidverzorging betreft. Dit geldt vooral voor gezichtsverzorging, omdat je na het scheren last kan krijgen van een geïrriteerde huid, zeker als je de voorkeur geeft aan een scheermesje.

Toch is de natte scheermethode de beste garantie om de conditie van de gezichtshuid optimaal te houden. Nat scheren is immers hygiënischer dan droog scheren, waardoor er minder kans is op infecties. Wil je een geïrriteerde huid na het scheren vermijden, dan zijn een goed scheermesje en de juiste producten voor gezichtsverzorging van groot belang. Vermijd producten die de huid -die na een scheerbeurt extra gevoelig is- afsluiten of extra prikkelen.

Gezichtsverzorging voor mannen: stappenplan

Om de mannenhuid in een optimale conditie te houden en een geïrriteerde huid na het scheren te voorkomen, kan je het beste natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten gebruiken die speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld zijn. Daarnaast draagt ook een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding en voldoende beweging bij tot een gezonde en stralende huid.

  • Stap 1: Reinigen
    Ook voor mannen geldt dat een goede gezichtsverzorging begint met een milde reiniging, zowel ’s ochtends voor het scheren als ’s avonds voor het slapen gaan.
  • Stap 2: Scheren
    Na de reiniging (al dan niet onder de douche) staan je poriën open en zijn de haartjes zachter. Het ideale moment voor een scheerbeurt. Kies voor een milde scheercrème met uitsluitende natuurlijke ingrediënten die de huid glad maakt tijdens het scheren en ervoor zorgt dat ze zo min mogelijk wordt geprikkeld. Scheer altijd met de groeirichting van de haren mee. Dep de huid na het scheren voorzichtig droog en breng een verzachtende aftershave balsem aan. Gebruik ook hiervoor een natuurlijke variant die de huid tot rust brengt en niet extra prikkelt.
  • Stap 3: Hydrateren
    Masseer na het aanbrengen van de aftershave balsem je gezicht en hals met een hydraterende crème. Herhaal dit voor het slapen gaan. Heb je last van puistjes of mee-eters, dan kan je eerst nog een verzachtende lotion aanbrengen die de talgvorming vermindert.

 

Klik hier om de Weleda Mannenlijn te bekijken!

 

Bron: Weleda.nl

Instagram
WhatsApp