ALTIJD GEZOND EN GLANZEND HAAR

Is het je weleens opgevallen dat je sommige perioden mooier en voller haar hebt dan anders? Vaak wisselt de kwaliteit van je haar van tijd tot tijd. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Daar zijn verschillende oorzaken voor. Laten we de meest voorkomende oorzaken onder de loep nemen zodat je alles kunt doen om je haar weer mooi en sterk te krijgen.

HAAR IS EEN LUXE

Tenminste, wat de natuur betreft. Onze haren en nagels krijgen pas alle aandacht wanneer je lichaam voldoende voedingsstoffen krijgt. Dit geldt ook voor de huid. Vandaar dat je aan de hand van je uiterlijk een goed idee over je gezondheid krijgt. In de oertijd was een volle bos haar een belangrijk teken van gezondheid en daarmee een hoge kans om gezond nageslacht voort te brengen. En of je haar nu kort of lang is, je ziet in één oogopslag of het gezond is of niet.

VOEDINGSSTOFFEN

Je haar heeft dus voedingsstoffen nodig, zoals B-vitaminen en mineralen. Met name vitamine C en B2, ijzer, zink en koper. Dit zijn de hulpstoffen, maar eiwit is met 95% het hoofdbestanddeel van je haar. Daarom is een goede kwaliteit multivitamine een goed idee. Je kunt eiwitten goed aanvullen met collageenpoeder uit vis. Collageen is niet alleen goed voor je haar, maar heeft ook een verjongend effect op je huid. Slechts 10 gram collageenpoeder per dag geeft je een proteïneboost die je eiwitvoorraad aanvult. Ook bestaan er speciale multi’s die specifiek gericht zijn op haar, huid en nagels. Ten slotte zijn zwavel en omega 3 vetzuren heel belangrijk voor de structuur en glans van je haar, dus regelmatig een vet visje eten is zeker aan te raden.

SCHILDKLIER

Je schildklier geeft toestemming voor allerlei taken, waaronder haargroei. Voel je je kouwelijk of moe? En heb je weinig zin om dingen te ondernemen terwijl je zelfs aankomt van water? Dan heb je kans dat je schildklier onvoldoende functioneert. Door regelmatig vis, schaal- en schelpdieren uit de zee te eten, vul je alle voedingsstoffen aan die je schildklier nodig heeft: jodium, selenium en zink. Een andere manier om je schildklier te verbeteren is regelmatig temperatuurschommelingen te krijgen. Af en toe even koud afdouchen of een saunabezoek zet je schildklier weer aan het werk. Een kruid genaamd Ashwagandha geeft je schildklier een enorme verbetering op een veilige manier.

STRESS

Wanneer je een tijdje onder stress staat, ‘vreet’ je lichaam vitamine C en B-vitamines om je stresshormonen te ondersteunen. Hierdoor komt je haar op de laatste plaats. Neem af en toe de tijd voor jezelf en rust goed uit na een drukke week. Beweeg regelmatig om je energieaanmaak te verbeteren, omdat je haar sterk afhankelijk is van energie. En slaap goed om je regenererende groeihormoon te activeren tijdens je slaap.

NATUURLIJK VERFMIDDEL

Een natuurlijke haarverf werkt erg goed en het bevat geen chemicaliën zoals ammoniak. Vaak wordt verteld dat het nodig is om de verf goed te laten hechten, maar het is enorm schadelijk voor je haar. Een natuurlijk verfproduct is essentieel voor een gezonde haardos. Bij ons staat een kundig adviesteam voor je klaar om je van eerlijke en goede informatie te voorzien. Loop gerust eens binnen voor een product dat bij je past!

Bron: For You

Instagram
WhatsApp